Kommentator: Løkke har valgt en driftsikker minister

30/09/2015 13:51

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Chokket bredte sig, da Peter Christensen i sommer fik sparket af vælgerne og røg ud af Folketinget.

Og nu breder chokket sig igen, efter det er kommet er frem, at Peter Christensen er blevet taget ind i varmen igen, som regeringens nye forsvarsminister.

Det siger Elisabet Svane, kommentator og politisk redaktør på Fyens Stiftstidende.

Ifølge Elisabet Svane handler valget om, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har brug for en driftsikker minister på sit hold.

- Ved at vælge Peter Christensen har Lars Løkke Rasmussen truffet et sikkert valg. Det er ikke et knæfald for det lokale demokrati - det handler om at få en regering til at fungere.

- Peter Christensen er en erfaren mand, og det var et chok, da han røg ud af Folketinget. Han har jo tidligere været selvskreven som minister. Så set ud fra det perspektiv kan det jo ikke undre, at han bliver minister. Men det kan undre, at det bliver lige nu.

Derfor bliver det også spændende at se, hvordan Danmark kommer til at tage imod ham som forsvarsminister, mener hun.

- Han har ikke vælgertække, men han er god i maskinrummet, og det har statsministeren brug for. Så hellere have en minister, der kan sit håndværk, og så lade andre om at holde skåltalerne.

Peter Christensen sagde da også selv, da statsministeren onsdag præsenterede ham på Amalienborg, at han ikke var forberedt på at blive ringet op.

- Jeg havde ikke forventet, at jeg skulle tilbage i politik af den simple grund, at jeg ikke blev valgt ind i Folketinget. Jeg var indstillet på, at jeg skulle lave noget andet, og jeg havde heller ikke forudset, at der skulle bruges en ny forsvarsminister efter kort tid.

- Så jeg blev overrasket, da statsministeren ringede mig op i går klokken 22, men dog ikke mere, end jeg sagde ja tak, siger Peter Christensen.

/ritzau/