Kommentator: Løkke skylder Gade en omgang

Søren Gade vil stort set kunne vælge frit mellem ministerposterne, hvis han vælger at gøre comeback i Venstre under Lars Løkke Rasmussens ledelse.

Det siger politisk kommentator og radiovært på Radio 24syv, Jarl Cordua.

- Lars Løkke har det lidt svært i store dele af Vestjylland, hvor man nok må have lov at sige, at Søren Gade klarer sig noget bedre, siger han.

Jarl Cordua peger desuden på Søren Gades helt centrale rolle i forbindelse med dramaet om formandsposten i Venstre i begyndelsen af juni.

Her gav adskillige Venstrefolk udtryk for, at de ikke længere havde tillid til Lars Løkke Rasmussen, og at de i stedet foretrak næstformand Kristian Jensen.

Men i de afgørende timer i formandsdramaet, blev Søren Gades navn pludselig bragt i spil, og hele puslespillet endte med, at Løkke kunne blive på posten - og Gade sagde efterfølgende ganske opsigtvækkende, at han havde overvejet at træde til som formand.

- Søren Gade hjalp Løkke ret afgørende ved at lægge pres på Kristian Jensens støtter. Det er en kendsgerning, at Løkke brugte Søren Gade som en brik til at presse Kristian Jensen ind i en aftale, og derfor skylder Løkke jo Gade en omgang, siger Jarl Cordua.

Spørgsmål: Er han et ministeremne?

- Når man er i den position, som Søren Gade er, hvor han har været en ret udløsende faktor for at Løkke overhovedet nærmer sig en statsministerpost, så han man stort set frit valg på alle hylder, siger han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip