Kommentator: Løkke vil have sin egen dagsorden op at flyve

admin

425 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forbereder danskerne på, at velfærdssamfundet skal trimmes.

Det er derfor, at han i Jyllands-Posten siger, at topskattelettelser og stop for flygtningetilstrømningen ikke er løsningen på Danmarks økonomiske problemer.

Sådan lyder det fra politisk kommentator hos netavisen Altinget Erik Holstein. Statsministeren vil have velfærdsreformer på den politiske dagsorden.

- Løkkes eget projekt er velfærdsreformerne, som han havde ret meget succes med i 2011, hvor han faktisk kom længere med efterløns- og dagpengereformen, end man regnede med. Den dagsorden vil han gerne have på banen igen.

- Han vil udtrykke det som, at han får trimmet velfærdssamfundet, mens andre vil sige, at han forringer det, siger han.

For Løkke handler det om at få udvidet arbejdsudbuddet - at flere skal stå til rådighed på arbejdsmarkedet - og gøre Danmark mere konkurrencedygtigt.

- Dagsordenen om udlændinge- og asylpolitik er ikke noget, der interesser Løkke det mindste rent personligt. Og selv om topskattelettelser ikke er noget, som han har noget imod, så er det ikke en af hans mærkesager.

- Han vil gerne have, at efteråret ikke går med dagsordener fra LA og DF. Hvis han skal have sin egen dagsorden op at flyve, så skal han gøre det nu.

Lars Løkke Rasmussen har onsdag inviteret økonomer, direktører og eksperter til et todages topmøde på Marienborg for at se på fremtidsudsigterne for dansk økonomi.

Og ifølge Holstein handler det om, at han skal have mobiliseret dem til at kunne bakke nogle dystre diagnoser fra Finansministeriet op.

- Hos befolkningen er der en holdning til, at der ikke behov for at gøre mere, der gør ondt på den enkelte dansker. De mener, de har taget deres del.

- Derfor bliver det ikke lettere for Løkke, hvis han til efteråret både skærer på velfærden og giver skattelettelser.

Ifølge Holstein er det tydeligt, at Løkke forsøger at komme sine udfordringer ind i formel 1-modellen.

- Han skal overbevise om, at reformerne er fuldstændig nødvendige for, at Danmark er stærkt kørende, siger Holstein og hentyder blandt andet til denne udtalelse fra statsministeren i Jyllands-Posten.

- Det er ligesom Kevin Magnussen. Han kan skrue på sin bil og køre lidt stærkere. Men hvis de andre også har skruet på deres, og de også kører lidt stærkere, så vinder han alligevel ikke, vel?

/ritzau/