Kommentator: Løkkes projekt risikerer at ramle sammen

- Når stemmerne begynder at bevæge sig over blokken, som vi ser her, så er det hele oppositionens projekt, som er i fare for at falde til jorden.

Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator Michael Kristiansen, ifølge Berlingske, som reaktion på en ny Gallup-måling, der er nedslående læsning for Venstre.

Hvis der var folketingsvalg nu, står Venstre ifølge målingen til 24,7 procent af stemmerne. Det er første gang, at Danmarks store oppositionsparti ryger ned under valgresultatet fra 2011, skriver Berlingske.

- Der er ikke andre forklaringer end Lars Løkkes rejsesag. Derfor er det hans ansvar at finde en løsning, siger Michael Kristiansen, tidligere spindoktor for Anders Fogh Rasmussen (V), til avisen.

I den nye Gallup-måling går Socialdemokraterne frem til 21,6 procent af stemmerne. Det tyder ifølge valgforsker Rune Stubager på, at det er statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) parti, som nyder godt af Venstres tilbagegang.

- Det bør fremkalde sved i håndfladerne på blå blok, at det ikke længere er Dansk Folkeparti, der samler de frafaldne Venstre-vælgere op, siger lektoren fra Aarhus Universitet til Berlingske.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen har i den senere tid høstet megen kritik for sin såkaldte rejsesag, hvor det blandt andet er kommet frem, at han har foretaget adskillige luksusrejser på første klasse for klimaorganisationen GGGI.

Venstre fik 26,7 procent af stemmerne til folketingsvalget i 2011, mens Socialdemokraterne fik 24,8 procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip