Kommentator: Naivt af S at parkere af dagpenge-debat

Frem mod det kommende folketingsvalg bliver det svært for Socialdemokraterne at slippe uden om at forholde sig til det omdiskuterede dagpengesystem.

Det vurderer politisk kommentator og chefredaktør Troels Mylenberg fra Fyns Amts Avis, efter at FTF og LO, som samlet organiserer 1,5 millioner lønmodtagere, tirsdag har lanceret et nyt udspil vedrørende dagpengespørgsmålet.

- Det seneste halve år er regeringen lykkedes meget godt med at få parkeret debatten om dagpenge, men man har været naiv i regeringen, hvis man har troet, at man kunne klare sig gennem en hel valgkamp, uden at det kom op, siger han og tilføjer:

- Dagpengespørgsmålet bliver en vigtig del af valgkampen, og Socialdemokraterne kommer til at blive spurgt om, hvad der skal ske med dagpengesystemet.

Socialdemokraterne har det seneste stykke tid undladt at svare på dagpengespørgsmålet med henvisning til, at en kommission i øjeblikket arbejder på at finde ud af, hvordan dagpengesystemet kan forbedres.

- Det er ret bemærkelsesværdigt, at man i lang tid har kunnet undgå dagpengespørgsmålet, for det har været regeringens dybeste sår gennem de seneste tre et halvt år, og det har været den væsentligste årsag til vælgerfrafald, siger Troels Mylenberg.

Senest efterlyser SF konkrete svar på dagpengespørgsmålet. Det gør partiet blandt andet med reklamekampagnen "Det dagpengeproblem du kender", som kommer i kølvandet på Socialdemokraternes "Det Danmark du kender"-kampagne.

Det nye dagpengeudspil fra organisationerne FTF og LO består af ni principper.

Organisationerne foreslår blandt andet, at omkring 10.000 færre om året bør miste retten til dagpenge. Et andet af omdrejningspunkterne lyder, at det skal være lettere at genoptjene retten til dagpenge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip