Kommentator: Notat om landbrugspakke er gave til Pape

03/04/2016 14:35

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det er en gave til De Konservative, at der er gravet et notat frem, som beskriver de steder, hvor regeringens plan for landbruget risikerede at komme i konflikt med EU-regler for miljøet.

Det siger chefredaktøren på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg, om notatet, som er udarbejdet af jurister i Miljø- og Fødevareministeriet og sendt til statsministeriet.

- Det styrker De Konservatives krav om, at der skal ske noget politisk på baggrund af dette. Der er en uge tilbage af deres ultimatum.

- Det er skyts, som ændrer styrkeforholdet før eventuelle forhandlinger, fordi det er med til at få regeringen til at ønske, at det skal gå væk. Det kan man betale sig fra ved at give De Konservative nogle indrømmelser, siger han.

Det er Berlingske, som beskriver notatet, og i avisen kræver dele af oppositionen en redegørelse fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der i sidste måned måtte tage afsked med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Forskere, oppositionen og De Konservative mente, at hun havde givet misvisende oplysninger til Folketinget, da pakken var mere miljøskadelig end oplyst.

Det har siden fået De Konservative til at stille et ultimatum til regeringen om at give en garanti for politiske indrømmelser om grønne tiltag, der skal sikre en lavere udledning af kvælstof de kommende år.

- Det svækker Løkke og regeringens mulighed for at lægge låg på denne irriterende sag, som de i starten betragtede som en sten i skoen, men som bliver ved med at genere regeringen, siger Troels Mylenberg.

Indrømmelserne skal ske i forbindelse med de kommende forhandlinger om en såkaldt naturpakke og skal ifølge De Konservative sikre, at der i løbet af 2017 og 2018 samlet set udledes 624 tons mindre kvælstof.

/ritzau/