Kommentator: Ny skatteminister får ingen stor rolle

Selvom det helt sikkert er en stor nyhed for Benny Engelbrecht, at han skal være Danmarks nye skatteminister, så er det ikke nogen stor begivenhed i fortællingen om den siddende regering.

Sådan lyder den kontante vurdering fra politisk kommentator Hans Engell.

- Jeg tror ikke, at den her udnævnelse får nogen større betydning for regeringen. Der kommer en solid politisk håndværker, som kan sine ting. Men det kommer ikke til at ændre det politiske landskab, vurderer Hans Engell.

Kommentatoren peger på, at Benny Engelbrecht ikke får plads i regerings centrale udvalg, og at der ikke ligger store politiske udspil og venter på hans nye ressortområde.

- Han skal sørge for ikke at begå nogen dumheder, og han skal ekspedere skattesagskommissionens rapport, når den kommer. Han skal ikke lave nogen ny skattereform eller andet, konstaterer Engell og uddyber:

- Skatteministeriet er ikke et tungt ministerium. Der har været tunge skatteministrene som Thor Möger og Holger K., men de var tunge i kraft af, at de sad i regeringens økonomi- og koordinationsudvalg og dermed havde stor politisk indflydelse.

- Skatteministeriet er først og fremmest ekspeditionskontor for regeringens økonomiske politik, som besluttes andetsteds, fastslår Engell.

Han mener, at udnævnelsen er tak for trofast støtte til Engelbrecht fra statsministeren.

- Thorning har villet belønne en af de få meget loyale partisoldater, som har støttet hende 100 procent hele vejen. Han har en baggrund med erhvervs- og skattepolitik, og han har været god til at gå i benene på de politiske modstandere og være skarp i tænderne, konstaterer han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip