Kommentator om omstridt kandidat: Alternativet var naive

På få dage er der sket mange drejninger i sagen om Mohammad Sabah Ahmad, som ville stille op til Folketinget for Alternativet.

Hans karriere bærer da også præg af hurtige skift.

Tre dage var han talsmand for Grimhøjmoskéen i 2014, mens han var folketingskandidat i fire dage. Han blev dog nødt til at trække sig, fordi han kun havde været medlem af partiet i fire uger og ikke tre måneder, som vedtægterne foreskriver.

Tilbage står indtrykket af et parti, som i sin iver efter at vise rummelighed er kommet til at vise naivitet i stedet, mener Erik Holstein, politisk kommentator ved Altinget.

- Der kan være alle mulige grunde til at få flere etniske kandidater i Folketinget, da der er for få. Men det kan ikke nytte noget, at man i sin iver efter at få flere etniske kandidater, så ikke har samme kritiske standpunkt, som hvis det var en etnisk dansker, siger han.

Senest er det torsdag kommet frem, at Mohammad Sabah Ahmad ikke var "19 år, tankeløs, umoden og hensynsløs", da han truede med at bombe Aarhus Universitet "for at undgå en eksamen". En handling han senere blev dømt for. Han var 22 år.

- Der burde have været alarmklokker, der ringede hos Alternativet på et tidligere tidspunkt. Så kommer det med hans alder, som han heller ikke kunne huske oven i det hele, og så får det et satirisk præg, siger Erik Holstein.

Alternativet har haft flere kontroversielle medlemmer, siden partiet for knap et år siden blev valgt ind i Folketinget for første gang.

Den bedrageridømte erhvervsmand Klaus Riskær Pedersen forsøgte at blive Alternativets folketingskandidat i Københavns Omegns Storkreds, men fik et nej fra hovedbestyrelsen.

Og så var der sagen med Uzma Ahmed, der var udnævnt til integrationsordfører og folketingskandidat for Alternativet.

Det var hende, som "tog afstand fra sig selv", efter at hun havde givet udtryk for, at de ikke-etniske danskere, der ikke "vil" Danmark, skal kunne miste deres statsborgerskab.

Over for Ekstra Bladet fastholdt Alternativet onsdag, at Mohammad Sabah Ahmads opstilling var foregået efter reglerne, men senere samme dag var det pludseligt i strid med reglerne, og hans kandidatur blev trukket.

Ifølge partiet skyldes sagen, at "vedtægterne er noget, vi arbejder på".

/ritzau/

 

Dagens Gossip