Kommentator spår samlet rød finanslov i denne uge

Regeringen har taget et stort skridt imod en samlet rød finanslovaftale med mandagens aftale om besparelser på udviklingsbistanden.

Det vurderer Casper Dall, der er politisk redaktør på Information.

Aftalen med Enhedslisten og SF faldt på plads mandag aften og betyder, at der bliver fjernet mindst én milliard kroner fra regeringens oprindelige udspil om at beskære bistanden med 2,5 milliarder kroner.

Samtidig er parterne ifølge Politiken også blevet enige om en delaftale på sundhedsområdet.

Dermed kan en samlet finanslov snart være en realitet, lyder det fra Casper Dall.

- Med de to delaftaler er banen kridtet op til, at der kommer en rød finanslov. Jeg kunne også sagtens tro, at der kommer en samlet aftale i løbet af ugen eller i weekenden, siger Casper Dall.

Regeringen havde varslet besparelser på bistandsområdet for at betale regningen for den øgede tilstrømning af asylansøgere.

- Udviklingsbistanden blev en ret stor del af finanslovforhandlingerne, og man har brugt lang tid på at forhandle det på plads. I begyndelsen troede alle, at det var dagpengeområdet, der skulle være den helt store slagmark. Så kom asyludgifterne ind som en bombe fra højre, og det har man skullet håndtere først.

- Nu er vi så tilbage ved udgangspunktet, hvor man skal finde en løsning om dagpengene, siger Casper Dall.

Han understreger, at dagpengeområdet nu er den store knast i forhandlingerne.

- Jeg tror ikke, der vil blive pillet ved dagpengereformen, men noget skal man finde frem til i forhold til de mennesker, som måtte miste retten til dagpenge, før SF og Enhedslisten vil være med, mener han.

Med et folketingsvalg i sigte kan regeringen dog godt se, at det ikke vil være holdbart at lave en finanslov med oppositionen.

- Hvis ikke der kommer en rød finanslov, så bliver det en svær valgkamp for rød blok, konstaterer Casper Dall.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip