Kommentator: Svært at se Bødskov fortsætte på posten

Justitsminister Morten Bødskov (S) skal have en umådelig god plan, hvis han vil fortsætte på posten.

Det mener direktør for tænketanken Kraka og tidligere rådgiver for forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), Peter Mogensen.

- Det er svært at se for sig, at man kan have en justitsminister, der går rundt og lyver over for et retsudvalg, siger han til Ritzau.

Mandag aften har Morten Bødskov erkendt, at han gav en falsk begrundelse til Folketingets retsudvalg, der forhindrede udvalget i at besøge Christiania tilbage i februar 2012.

- Meget taler for, at han har en anden beskæftigelse i morgen. Han har svært ved at overleve med den kendsgerning, at han har løjet, siger han.

Bødskov brugte tidligere politidirektør Johan Reimanns travle kalender som undskyldning for, at retsudvalget ikke kunne tage ud til Christiania. Han meldte ud, at politidirektøren ikke kunne være til stede den pågældende dag, hvilket ikke var sandt.

PET vurderede, at det ville udgøre en trussel, hvis retsudvalget og Pia Kjærsgaard (DF) besøgte Christiania.

Den oplysning måtte Bødskov ikke give videre til udvalget, da det kunne kompromittere PET's efterretninger, så han opfandt dermed en anden grund til at forhindre besøget.

Morten Bødskov har været i en ualmindelig svær situation, mener Peter Mogensen. Men alvoren ligger i, at han har løjet over for både Folketinget og retsudvalget.

- Han skulle have taget affære langt før og kaldt retsudvalget ind og sagt, at han sagde noget forkert på grund af en særlig procedure om en trussel på det tidspunkt, siger han.

Står det til Peter Mogensen, er der kun én løsning på problemet.

- Han har kun én mulighed nu for at komme igennem det her. Han skal have en plan med under armen til, hvordan proceduren på sådan noget her ændres fremadrettet, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip