Kommentator: Terrorberedskab kan blive et valgkampstema

Det sidste ord bliver formentlig hverken sagt i dag eller i morgen, når det drejer sig om sikkerheden før, under og efter angrebene i København i februar, vurderer Informations politiske redaktør, Casper Dall.

Onsdag aften blev Rigspolitiets redegørelse for angrebene lagt frem af justitsminister Mette Frederiksen (S), og efterfølgende har både Venstre og Dansk Folkeparti kritiseret ministeren og regeringen som helhed.

- Vi kommer til at se, at det her sagtens kan blive et tema i valgkampen, og det er også derfor, at regeringen har forsøgt at lukke den ned så hurtigt som muligt ved at levere "ofret" nærmest før selve evalueringen, for man ønsker ikke, at det bliver noget stort tema, mener Casper Dall.

Han hentyder til, at den øverste chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET), Jens Madsen, gik af umiddelbart inden offentliggørelsen af rapporten. Officielt er det ikke blevet udlagt som en fyring.

Oppositionen kritiserer Mette Frederiksen for at lægge ansvaret for svigt i terrorberedskabet over på PET's skuldre alene.

- Lur mig, om vi ikke kommer til at se Venstre, Dansk Folkeparti og hele den borgerlige blok være meget kritiske på det her område og netop forsøge at få det til at fylde i en valgkamp, siger Casper Dall.

I redegørelsen kom det blandt andet frem, at der gik knap fire timer fra angrebet mod Krudttønden på Østerbro, til politiet etablerede fast bevogtning ved synagogen i Krystalgade. Det strider med de oplysninger, som regeringen i første omgang modtog efter attentaterne.

Den borgerlige kritik af regeringens håndtering af terrorberedskabet kan være med til at "spænde ben" for den strategi, som Socialdemokraterne har lagt, mener Casper Dall.

- Det handler om tryghed, og noget af det, som Socialdemokraterne slår sig op på lige nu, er, at de er et mere trygt bud på at lede Danmark videre, end Lars Løkke Rasmussen er. På den måde er det noget, der går lige direkte ind i det kernebudskab, som Socialdemokraterne forsøger at overbevise danskerne om, siger han.

Folketingsvalget skal senest holdes 14. september.

/ritzau/

 

Dagens Gossip