Kommentator: Thorning får point for EU-puslespillet

Onsdag kan blive dagen, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) får sig en toppost i EU. Men det kan også blive dagen, hvor hun vender stærkere tilbage i forhold til de danske vælgere.

Det vurderer Informations politiske kommentator, Casper Dall, inden EU-landenes chefer mødes onsdag aften, hvor der kan sættes navn på en ny formand for Det Europæiske Råd - populært kaldet EU-præsidenten.

- Hvis man finder en anden præsident, og man dermed lukker diskussionen om, hvorvidt Helle Thorning-Schmidt er på vej til Bruxelles, så kan hun efter dette se tilbage på et positivt forløb, siger Casper Dall.

Ifølge den politiske kommentator har statsministeren uden tvivl været i spil til at få en toppost i EU-systemet.

- Det kan være noget, som danskerne har en positiv opfattelse af - altså at der er bud efter en dansker i Europa, siger Casper Dall og fortsætter:

- Det kan være med til at styrke hende og give hende noget af den popularitet, som hun måske ikke har i befolkningen.

Ved mødet onsdag aften kan der blive sat navn på op til tre EU-topposter.

Hvis ikke alle tre bliver besat efter mødet, og Helle Thorning-Schmidt fortsætter med at blive bragt i spil til en ledig toppost i Bruxelles, kan det ifølge Casper Dall "blive et større problem for hende".

- Det skyldes, at vi begynder at komme ind i den politiske sæson herhjemme, som starter lidt tidligere, end den gør i Bruxelles, siger han og uddyber:

- Der begynder regeringen at skulle fremlægges en finanslov, samtidig med at det politiske arbejde generelt skal i gang igen.

Selv har Helle Thorning-Schmidt løbende afvist, at hun skulle være interesseret i at skifte arbejdsgangen på Christiansborg ud med et job i Bruxelles.

Skulle puslespillet ende med, at Helle Thorning-Schmidt bliver som statsminister, "så er det selvfølgelig business as usual, og så fortsætter regeringen med køreplanen frem mod næste valg", siger Casper Dall.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip