Kommentator: Thorning får point for EU-puslespillet

Onsdag kan blive dagen, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) får sig en toppost i EU. Men det kan også blive dagen, hvor hun vender stærkere tilbage i forhold til de danske vælgere.

Det vurderer Informations politiske kommentator, Casper Dall, inden EU-landenes chefer mødes onsdag aften, hvor der kan sættes navn på en ny formand for Det Europæiske Råd - populært kaldet EU-præsidenten.

- Hvis man finder en anden præsident, og man dermed lukker diskussionen om, hvorvidt Helle Thorning-Schmidt er på vej til Bruxelles, så kan hun efter dette se tilbage på et positivt forløb, siger Casper Dall.

Ifølge den politiske kommentator har statsministeren uden tvivl været i spil til at få en toppost i EU-systemet.

- Det kan være noget, som danskerne har en positiv opfattelse af - altså at der er bud efter en dansker i Europa, siger Casper Dall og fortsætter:

- Det kan være med til at styrke hende og give hende noget af den popularitet, som hun måske ikke har i befolkningen.

Ved mødet onsdag aften kan der blive sat navn på op til tre EU-topposter.

Hvis ikke alle tre bliver besat efter mødet, og Helle Thorning-Schmidt fortsætter med at blive bragt i spil til en ledig toppost i Bruxelles, kan det ifølge Casper Dall "blive et større problem for hende".

- Det skyldes, at vi begynder at komme ind i den politiske sæson herhjemme, som starter lidt tidligere, end den gør i Bruxelles, siger han og uddyber:

- Der begynder regeringen at skulle fremlægges en finanslov, samtidig med at det politiske arbejde generelt skal i gang igen.

Selv har Helle Thorning-Schmidt løbende afvist, at hun skulle være interesseret i at skifte arbejdsgangen på Christiansborg ud med et job i Bruxelles.

Skulle puslespillet ende med, at Helle Thorning-Schmidt bliver som statsminister, "så er det selvfølgelig business as usual, og så fortsætter regeringen med køreplanen frem mod næste valg", siger Casper Dall.

/ritzau/

 

Dagens Gossip