Kommentator: Thulesen Dahl vil tage sig det dyrt betalt

28/12/2014 16:38

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, må betale en høj pris, hvis han vil have Dansk Folkeparti med i sin regering. Det viser DF's leder, Kristian Thulesen Dahl, når han ikke længere kategorisk afviser at forhandle regeringsgrundlag.

Vurderingen kommer fra Weekendavisens politiske redaktør, Arne Hardis, efter at Kristian Thulesen Dahl søndag har sagt til TV2 News, at han er klar til at forhandle om en regeringsdeltagelse, hvis partiet bliver inviteret efter næste valg.

- Det er et nyt signal. Dansk Folkeparti taler meget om, hvordan de får mest indflydelse. Det handler om, hvordan de bedst direkte taler med deres vælgere, så disse i tide forstår de kompromiser, som partiet må indgå, siger Arne Hardis.

- Man kunne kalde det at slippe for SF-syndromet, siger han med henvisning til, at Socialistisk Folkepartis bagland havde svært ved at acceptere de kompromiser, partiet gik med til i sin tid i regering.

Derfor må Løkke betale med klare fingeraftryk til Thulesen Dahl i et regeringsgrundlag. Det kan være en halvering af lediges genoptjeningsperiode til at få dagpenge til et halvt år eller en større offentlig vækst end det udgiftsstop, som Venstre ønsker, mener han.

- Jeg gætter på dagpenge. Thulesen Dahl har forpligtet sig relativt heftigt på, at han vil halvere genoptjeningen til dagpenge. Det handler også om offentlig vækst. Det skal være tydeligt, at DF får fingeraftryk, hvis de skal gå med i en regering, siger Arne Hardis.

Kristian Thulesen Dahl prøver at presse Lars Løkke til politiske indrømmelser, ligesom De Radikales daværende leder, Margrethe Vestager, gjorde under regeringsforhandlingerne i Det Sorte Tårn med Socialdemokraternes leder, Helle Thorning-Schmidt, og SF's daværende formand, Villy Søvndal, påpeger han.

- Thulesen Dahl kan fastholde sin linje: Jeg skal ikke i regering. Jeg tager indrømmelserne, som de falder, siger Arne Hardis.

Løkkes problem er, at Venstre-formanden udstilles som afhængig, mener han.

- Den blå regering vil få en meget rød toning som betaling til Dansk Folkeparti, siger Arne Hardis.

/ritzau/