Kommentatorer tvivler på Yahya Hassan i Folketinget

Selvom den unge digter Yahya Hassan stiller op til Folketinget for Nationalpartiet, bliver det svært for partiet at opnå nok vælgererklæringer til at blive opstillingsberettiget.

Det mener politisk kommentator Hans Engell.

- Det er lige på kanten, og jeg tror, det bliver svært for dem at nå det. Der har ikke været samme mediefokus, som der var omkring Elbæk (tidligere kulturminister Uffe Elbæk red.). Alternativet blev løbende dækket af de store aviser, radio og tv.

- Det har Nationalpartiet overhovedet ikke været i nærheden af. Det kan være, at det hjælper dem lidt, at han stiller op, men jeg tvivler meget på, at de kan nå det, selvom jeg ikke siger, at det er umuligt, men de mangler mange underskrifter, siger Hans Engell.

Nationalpartiet har indtil videre indsamlet over 15.000 vælgererklæringer, hvoraf over 8500 ifølge partiet er godkendt. Der kræves over 20.000 godkendte vælgererklæringer for, at et parti er opstillingsberettiget.

Endnu ved ingen, hvornår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) trykker på valgknappen. Folketingsvalget skal være afholdt senest 14. september.

På spørgsmålet, om hvorvidt Nationalpartiet når at komme på tinge, svarer Hans Engell:

- Nej, det må jeg sige. Det gør de ikke. De kan muligvis samle ind til at blive opstillingsberettiget, men jeg tror ikke på, at de når Folketinget.

Også politisk redaktør Elisabet Svane, Fyens Stiftstidende, tvivler på, at Yahya Hassans kandidatur er nok til, at partiet bliver opstillingsberettiget.

- Der er lang vej endnu, og de mangler mange stemmer, siger hun.

- Den stemme Yahya Hassan har, som er stor og betydningsfuld, er måske større uden for Folketinget, end hvis han skal sidde og tage stilling til lovforslag. Det er ikke et stort debatforum, men en lovgivende forsamling, siger hun.

Elisabet Svane understreger, at historien viser, at det er svært at blive valgt til Folketinget som andet end politiker.

Hun forudser, at Yahya Hassans kandidatur kan blive en appelsin i turbanen for blå blok, hvis Nationalpartiet bliver valgberettiget. Ligesom Alternativet peger Nationalpartiet på Helle Thorning-Schmidt som statsminister.

- Det sagtens ende i meget stor stemmespil på venstrefløjen, hvis Nationalpartiet får 1,5 procent, og Alternativet får 1,5 procent, så er der temmelig meget stemmespil, siger hun.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip