Kommentatorer: Venstre vil i offensiven inden valget

Valgkampen er for alvor skudt i gang med Venstres og statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussens (V) angreb på regeringen for at skubbe ubetalte regninger foran sig. Det mener de politiske kommentatorer Troels Mylenberg og Hans Engell.

Ifølge Troels Mylenberg er det åbenlyst, at Venstre føler behov for at komme i offensiven og presse regeringen.

- Venstre har den bekymring, at det går lidt for let for Helle Thorning lige nu, og at Lars Løkke er nødt til at være mere synlig og aggressiv for selv at komme på banen. Det er en klassisk kampagne om alt det, de andre gerne vil, og som ikke bliver til noget, siger han.

Venstre har en forventning om at kunne bringe løftebrudsdiskussionen i spil igen i valgkampen, mener Troels Mylenberg.

- Man kan jo se på målingerne, at det er noget, vælgerne stadig hænger sig i, og Venstre er selvfølgelig bange for, at det ikke kommer til at fylde nok, tilføjer han.

Ifølge Mylenberg bekymrer det også Venstre, at Helle Thorning-Schmidt i vælgernes opfattelse faktisk har meget godt styr på økonomien.

- Flere og flere taler om, at nu er opsvinget i gang, og det passer ind i Thornings argumentation om, at "se, vi har kæmpet Danmark gennem krisen. Vi gjorde det hele, fordi vi skulle rydde op efter de andre", siger Troels Mylenberg.

Hans Engell er på samme linje.

- Løkke har kastet valghandsken, og der er ingen tvivl om, hans indlæg er begyndelsen på en større offensiv, siger han.

Efter udlændingedebatten og diskussionen om, hvorvidt det kan betale sig at arbejde, bliver hovedtemaet nu den generelle økonomiske politik, forudser Engell.

- Løkkes regneeksempler er jo korrekte nok, men på en række områder har Venstre selv været med til at lave forligene. Derfor kan det jo ikke komme som en overraskelse, at der er et betalingsafløb, siger han.

- Men det er klart, at regeringen er sårbar på andre områder som eksempelvis Togfonden på grund af olieprisens fald, siger Engell med henvisning til forbedringen af fremtidens kollektive trafik, der hviler på forventede indtægter fra Nordsø-olien.

Han forudser, at der fra nu og frem til valgdatoen bliver skruet op for blusset.

- Vi kan også se på de socialdemokratiske valgplakater, at nu kommer vi i nærkamp, siger Hans Engell.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip