Kommission om Thornings skattesag er forsinket

Skattesagskommissionen, der skal se på behandlingen af Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnocks skatteforhold, når ikke at blive færdige til tiden. Arbejdet bliver forsinket et halvt år.

Det skriver Jyllands-Posten.

Kommissionen skulle have været færdig i foråret 2014 - men i stedet for at blive færdige til marts næste år er arbejdet forsinket, oplyser kommissionsformand, landsdommer Lars E. Andersen, til justitsminister Morten Bødskov (S).

- Baggrunden herfor er, at det har vist sig, at undersøgelsen efter sin karakter og omfang ikke kan gennemføres på grundig og ordentlig måde inden for de to år, skriver Lars E. Andersen til Bødskov mandag ifølge avisen.

At arbejdet bliver forsinket, skyldes blandt andet, at kommissionen modtog et anonymt brev i oktober. Skriveren af brevet anklagede ledende Venstre-folk for at have løjet over for Skattesagskommissionen.

Brevet betød, at en række afhøringer af hovedpersoner som den tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og forhenværende departementschef Peter Loft blev udskudt. De skal afhøres i næste uge - 18. december - i stedet.

Herefter skal kommissionen skrive beretningen, de forelægge bevisvurderinger for vidner og bisiddere, og der skal måske tilføjes udtalelser fra disse personer, skriver Lars E. Andersen i brevet til justitsministeren.

Ifølge Jyllands-Posten skriver kommissionsformanden i brevet, at man forventer at kunne aflevere sin beretning i september 2014.

Skattesagskommissionen er blevet nedsat for at finde ud af, om ministre, spindoktorer eller embedsmænd i Skatteministeriet har været indblandet i behandlingen af skattesagen - og om der har fundet magtmisbrug sted.

/ritzau/

 

Dagens Gossip