Kommunalt-kiks: Politikeres cpr-numre lagt på nettet

Det meste af sidste uge var en stribe lokalpolitikeres cpr-numre let tilgængelige på nettet, da en fuldmagt blev offentliggjort. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Med få klik har det været muligt at aflure cpr-numrene på seks medlemmer af Helsingør Byråd, herunder borgmesterkandidat Henrik Møller (S). Det skyldes en sjusket fejl i administrationen i Helsingør Kommune, som kom til at offentliggøre en fuldmagt på kommunens hjemmeside under fanen "Politiker Web".

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Denne skrivelse indeholdte ikke bare navne og adresser, mens altså også cpr-numre på politikerne. Da den nordsjællandske kommune blev opmærksom på problemet, fik de travlt.  

- Det er enormt uheldigt. Det skal ændres med det samme, siger Henrik Møller til Frederiksborg Amts Avis.

Fuldmagten er efterfølgende blevet fjernet.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Tjek lige om dit CPR-nummer flyder på nettet

- Det er en fejl af den slags, som vi siger aldrig må ske. Men ingen personer eller systemer er ufejlbarlige. Bilaget skulle ikke have været på hjemmesiden, siger kommunaldirektør for Helsingør Kommune, Bjarne Pedersen.

Ifølge Bjarne Pedersen skulle der ikke florere flere cpr-numre på kommunens hjemmeside. Men oven på brøleren tør han ikke love, at det er sidste gang, kommunen har delt følsomme oplysninger.

- Jeg kan ikke garantere, at det ikke sker. Vi er meget opmærksomme, og borgerne skal ikke være bekymrede, siger Bjarne Pedersen.

LÆS OGSÅ: Myndigheder for lempfældige med cpr-numre
             

 

Dagens Gossip