Kommune nedlægger samtlige SFO'er

Når den nye skolereform træder i kraft i august, nedlægger Hjørring Kommune samtlige skolefritidsordninger i kommunen.

I stedet får eleverne tilbudt halvanden times frivillig undervisning på skolen, og de skolebørn, der bliver afleveret før klokken otte eller hentet efter klokken 15.30, kan blive passet af kommunens børnehavepersonale.

Skole- og dagtilbudschef i Hjørring Kommune, Karsten Poulsen, fortæller, at den nye ordning bliver oprettet for at sikre, at især de ressourcesvage familier ikke melder deres børn ud af de pædagogiske fritidstilbud.

- Vi er udmærket klar over, at de familier, der vil melde deres børn ud af fritidsordningen, typisk er familier med svage indkomstforhold, siger Karsten Poulsen til Ritzau og fortsætter:

- Vi ville gerne sikre, at vi kunne lave et tilbud, som alle kunne tage imod uanset indtægtsgrundlag.

Men SFO-nedlæggelserne vækker stor skepsis i de to landsdækkende forældreorganisationer Skole og Forældre og Fola, fordi folkeskolereformen i forvejen udvider skoledagen for de små klasser til klokken 14.00.

- Jeg må sige, at jeg er bekymret for kvaliteten af både den frivillige undervisning og pasningen i børnehaverne, siger Finn Juel Larsen, næstformand i Skole og Forældre, i en pressemeddelelse.

Hjørring Kommunes skole- og dagtilbudschef slår dog fast, at pasningen af børnene fra 0. til 3. klasse i de fleste tilfælde vil foregå i skolens bygninger og blive varetaget af børnehavernes personale.

Dermed er også 185 pædagoger i kommunens SFO'er usikre om, hvorvidt de har et job efter sommerferien.

Det frivillige undervisningstilbud er gratis for forældrene, mens pasningsordningen koster omkring 500 kroner om måneden.

Men det får hverken forældreorganisationerne eller formanden for pædagogernes landsforbund Bupl, Henning Pedersen, til at bifalde ordningen.

- Man nedlægger et velfungerende pædagogisk tilbud og giver i stedet børnene en rodet og usammenhængende dag, siger han til Ritzau og fortsætter:

- Den reaktion, der er kommet fra de to landsdækkende forældreorganisationer, bør føre til genovervejelser. Forældrene er ikke interesserede i denne her ordning.

Hjørring Kommune regner med 1. april at have et overblik over, hvor mange børn der er tilmeldt den nye pasningsordning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip