Kommune satser på jobrotation og akutjobs

Aftalen om jobrotation er både en gevinst for kommunen, for medarbejderne og de ledige. Aftalen betyder i korte træk, at alle afdelinger kan få en jobrotationsydelse til dækning af vikarudgifter, hvis medarbejderne er under uddannelse.

- Vores medarbejdere får mulighed for et kompetenceløft til glæde for både dem selv, organisationen og borgerne. Ledige får mulighed for en ansættelse, hvor de får løn i stedet for at opbruge dagpengeretten og måske også stifter bekendtskab med et nyt fagområde, siger borgmester H. C. Maarup (S).

For at fremme effekten af aftalen er der blevet ansat en medarbejder i et akutjob til at hjælpe afdelingerne med alt det administrative i forbindelse med jobrotationsprojektet og mere generelt i forhold til akutjob.

- Vi ved, at det i en travl arbejdsdag kan være svært – også for kommunens egne ledere og medarbejdere – at finde tid til at sætte sig ind reglerne for ordningerne. Når vi tilbyder hjælp med det administrative, så er vores forventning, at flere vil gøre brug af ordningerne, siger borgmesteren.

Den enkelte afdeling afgør selv om vikaren i et jobrotationsforløb skal afløse medarbejdere på uddannelse eller skal løse andre opgaver inden for afdelingen.

Baggrund

I oktober 2012 var der registreret 175 personer i Mariagerfjord Kommune, som er i risiko for at falde ud af dagpengesystemet i løbet af 1. halvår af 2013 (såkaldt udfaldstruede).

Aftalen om Jobrotation mellem Jobcentret og kommunen skal være med til at forebygge langtidsledighed og risiko for udfald fra dagpengesystemet for de ledige i kommunen. De vikarstillinger, der opstår som følge af aftalen, skal udbydes til ledige.  Desuden bliver alle ledige stillinger i Mariagerfjord Kommuner i første halvdel af 2013 slået op som akutjob. Det er op til det enkelte ansættelsesudvalg at vælge den mest kompetente ansøger.

Den midlertidige stilling til at hjælpe jobrotationsforløb i kommunens i gang finansieres blandt andet af, at kommunen forventer at kunne spare udgifter til forsikrede ledige.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip