Kommune vil ikke flyve med Ryanair: Trues nu med retssag

Det er set før, at Ryanair har benyttet sig af domstolene og været igennem en række retssager. Og nu kan endnu en være på trapperne.

Det irske lavprisselskab har således truet Albertslund Kommune med et sagsanlæg.

Det sker, efter at et stort flertal i kommunalbestyrelsen i midten af april besluttede, at kommunen kun skal købe flybilletter hos selskaber, der har indgået dansk overenskomst.

Men den beslutning finder flyselskabet ulovlig, og derfor trues der nu med en retssag, lyder det fra Helge Bo Jensen, medlem af kommunalbestyrelsen og formand for beskæftigelsesudvalget i Albertslund for Enhedslisten.

- Det bør ikke undre, at Ryanair truer med sagsanlæg, det er de jo berygtet for. I stedet for at beskæftige en hær af jurister burde flyselskabet hellere aflønne dets personale ordentligt, siger Helge Bo Jensen i en pressemeddelelse.

Men sagen handler ikke om jura, understreger medlemmet af kommunalbestyrelsen.

- Det viser, hvor vigtigt det er, at vi rundt om i kommunerne gør vores yderste for at bekæmpe social dumping, og derfor vil jeg meget håbe, at mange andre kommuner vil følge Albertslunds eksempel, siger Helge Bo Jensen.

Albertslunds kommunaldirektør har torsdag orienteret medlemmerne i kommunalbestyrelsen om, at en advokat, der repræsenterer Ryanair, i et brev anser beslutningen for at være ulovlig.

Desuden sætter advokaten spørgsmålstegn ved, hvilke offentlige hensyn kommunen varetager ved beslutningen.

- Advokaten forbeholder sig ret til at indbringe sagen for Ombudsmanden og domstolene, fremgår det af orienteringen til kommunalbestyrelsen.

Siden det irske selskab begyndte at flyve fra København i marts, har det vakt protester fra den danske fagbevægelse og ført til aktioner fra ansatte i lufthavnen, fordi Ryanair nægter at forhandle dansk overenskomst.

Lige nu behandler Arbejdsretten en sag, der handler om, hvorvidt den danske fagbevægelse kan gå i konflikt mod Ryanair.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip