Kommunen politianmelder Smuk Fest

Omkring 500 telte er slået op for tæt på en sø på Smuk Fest, og derfor har Skanderborg Kommune meldt festivalen til politiet. Det skriver DR P4 Østjylland.

Normalt er der en beskyttelseslinje 150 meter fra danske søer, men festivalen har tidligere fået dispensation til, at telte må slås op bare 60 meter fra søen.

I år gav kommunen Smuk Fest lov til at rykke grænsen helt ned til 30 meter fra søen, men den beslutning klagede Danmarks Naturfredningsforening over. Klagen har ifølge DR P4 Østjylland opsættende virkning.

Alligevel har festivalen tilladt gæsterne at stille teltene op, og derfor er sagen meldt til politiet, siger kommunens tekniske chef, Louise Pape Rydahl, til DR P4 Østjylland.

- Det er en meget klar lovovertrædelse. Der er ikke noget at være i tvivl om. Alle kan se, at teltene står der, og det skulle de ikke. Den er klokkeklar, siger hun.

Talsmanden for Smuk Fest, Poul Martin Bonde, erkender, at man har ladet gæsterne slå telte op, selv om man allerede i fredags blev varslet om, at det var ulovligt.

- Der har vi altså vurderet, at det var for sent til, at vi på sikker og ansvarlig vis kan flytte folk, siger han til DR P4 Østjylland.

Poul Martin Bonde håber, at Naturklagenævnet vil give festivalen lov til at lade telte stå 30 meter fra Skanderborg Sø, for der er mangel på teltpladser på Smuk Fest.

- Derfor betyder de her 500 pladser ret meget i den store planlægning, siger Poul Martin Bonde til DR P4 Østjylland.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip