Kommuner har udstedt 11.000 pas med fejl

Borgerservice i 44 af landets kommuner har udstedt 11.000 pas med fejl. Fejlene betyder, at rejsende risikerer at blive afvist ved paskontrol i udlandet.

Skal man ud at rejse i den nærmeste fremtid, gælder det derfor om at henvende sig til borgerservice så hurtigt som muligt og få et nyt.

Det er et problem med et computerprogram hos virksomheden bag pasproduktionen, der er skyld i fejlene. Fejlene betyder, at der ikke er optaget fingeraftryk på chippen i passet.

Der drejer sig om pas, der er udstedt siden 2. februar.

Fejlen berører ifølge virksomheden Scantech i alt 10.947 borgere på landsplan.

Perioden for udstedelsen af de fejlbehæftede pas er forskellig fra kommune til kommune, da de har opdateret til den fejlbehæftede software på forskellige tidspunkter. Nogle kommuner har kun haft den fejlbehæftede version i få dage.

De berørte borgere bliver orienteret af deres kommune via digital post eller brev om tilbagekaldelse af det fejlbehæftede pas hurtigst muligt, oplyser kommuneforeningen KL i en pressemeddelelse.

Og borgeren kan naturligvis få udstedt et nyt pas i borgerservicecentret uden gebyr.

Rigspolitiet har gjort de berørte kommuner opmærksom på problemet. Det er et krav, at borgerens pas indeholder chippen med fingeraftryk.

Hvis de berørte borgere skal på udlandsrejse i den nærmeste fremtid, kan de kontakte kommunens borgerservicecenter for nærmere oplysninger om, hvordan de skal forholde sig.

Leverandøren har over for KL og kommunerne fortalt, at fejlen er ved at blive rettet, og at det ikke er et problem i andre end de 44 kommuner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip