Kommuner sender dagpenge-abe retur til Mette

Folketinget har halveret dagpengeperioden til to år, mens arbejdsløsheden vokser. Derfor er det utilstedeligt, at politikere fra Folketinget kritiserer kommunale jobcentre for, at tusinder af langtidsledige mister deres dagpenge.

Det siger KL's formand Erik Nielsen (S), som dermed sender bolden tilbage til folketingspolitikere i debatten om de kommunale jobcentre.

Hans partifælle, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, kritiserede for nylig jobcentrene i Politiken og bebudede store ændringer af beskæftigelsesindsatsen, men Erik Nielsen mener ikke, kritikken er berettiget.

- Ministre og folketingsmedlemmer må tage ansvaret for at forkorte dagpengeperioden på sig. I jobcentrene kan vi hjælpe og vejlede de ledige, og vi kan sikre, at deres kvalifikationer holdes ved lige.

- Men ligesom jobcentrene ikke kan skabe arbejdsløshed, kan de heller ikke stampe nye job op af jorden, siger Erik Nielsen, der er borgmester i Rødovre, i en pressemeddelelse.

Han glæder sig over, at Mette Frederiksen vil forenkle reglerne, så de lettere kan overskues, og jobcentrenes medarbejderne bedre kan hjælpe de ledige.

- Kommunerne har i årevis efterlyst enklere regler og færre proceskrav, men indtil nu har vi talt for døve øren.

- Så det vil glæde mig, hvis de smukke ord fra ministeren følges op med reel handling, der gør en forskel. Det er ikke et øjeblik for tidligt, siger kommunernes førstemand.

Erik Nielsen appellerer til, at regeringen og Folketinget skal føre en politik, som sikrer vækst og stigende beskæftigelse.

- I kommunerne har vi gjort vores for at hjælpe de ledige, der står til at falde ud af dagpengesystemet.

- Blandt andet har vi allerede nu oprettet det antal akutjob, vi havde forpligtet os til at oprette inden sommer, og mange kommuner har også taget andre initiativer, siger Erik Nielsen.

- Problemet er bare, at der i øjeblikket ikke skabes de job, der kan sikre, at langtidsledige ikke falder ud af systemet, pointerer KL-formanden.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip