Kommuner vil have privates hjælp til at huse flygtninge

Der bliver akut mangel på boliger til flygtninge, når de mange tusinde asylansøgere, der i øjeblikket kommer til Danmark, skal fra asylcentrene og ud på boligmarkedet.

Kommunernes forening KL vil derfor have slækket reglerne for, hvor man kan anvise bolig, og KL opfordrer samtidig private til at byde ind med udlejning af sommerhuse og værelser på midlertidig basis.

- Det nuværende system kan ikke håndtere antallet, der kommer til landet. Det er simpelthen ikke dimensioneret til det, siger KL's formand, Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) til Ritzau.

I øjeblikket regner regeringen med, at der kommer cirka 20.000 asylansøgere til landet. Typisk når lidt over halvdelen videre i systemet. Ifølge Martin Damm betyder det, at kommunerne skal finde bolig til mellem tre og fire gange så mange som i tidligere år.

Og det er altså både i år og næste år.

KL foreslår en boligportal, hvor private kan leje ud til flygtninge - både værelser og sommerhuse. Det vil hive boliger ind på markedet, som ellers ikke ville blive lejet ud, lyder analysen.

Derudover mener KL, at det i modsætning til nu skal være muligt at anvise boliger i udsatte boligområder, at man kan lave flygtningelandsbyer, samt at man kan gøre brug af tomme ældreboliger.

Der skal samtidig åbnes op for, at flere enlige flygtninge kan komme til at bo sammen i en lejlighed i modsætning til nu, hvor de skal have en bolig hver. Og som i mange tilfælde også er svær at betale for flygtningene.

- Hvis danske studerende kan bo flere sammen, kan flygtningene det også. Det kan også blive en fordel for dem at deles om tingene og have et netværk, siger Martin Damm.

Ud over ændrede boligregler foreslår KL, at der skal ændres i undervisningen af de personer fra Syrien, der kun får midlertidig opholdstilladelser på et år.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip