Kommunerne: Regeringen har gjort det rigtige

Skrevet af admin

|

27/11/2013

Dagens topnyheder

Forventningen på Christiansborg har i lang tid været, at regeringen ville indgå en aftale om næste års finanslov med Enhedslisten.

I landets 98 kommuner i KL er man dog tilfredse med, at den aftale faldt på gulvet til fordel for en aftale med Venstre og De Konservative, hvor aftaleparterne bevarer løftet af ældreplejen på én milliard kroner, som regeringen og EL var enige om.

- KL er rigtig glad for et løft til ældreområdet, og at regeringen og forligsparterne ikke har lavet lovfæstede minimumstandarder, som ville sprede hjælpen tyndt ud som symbolpolitik i stedet for efter behov, siger formand for KL Erik Nielsen.

- Vi har lige haft et flot kommunalvalg med den højeste stemmeprocent i mere end 30 år - undtagen 2001 med Folketingsvalg - og denne aftale er en flot anerkendelse af, at det er kommunerne, der er tættest på borgerne og dem, der bedst kan tilrettelægge det lokale serviceniveau, siger Erik Nielsen i en kommentar.

Enhedslisten havde krævet, at aftalen indeholdt en ret for ældre til at komme i bad mindst to gange om ugen.

Men det er godt, at det krav nu er væk, mener borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S).

- Jeg hilser med tilfredshed, at Regeringen har landet en aftale, som ikke indeholder detaljeret lovgivning om servicen i kommunerne. Med aftalen bliver der mere velfærd for pengene, end der var lagt op til tidligere i forhandlingerne med Enhedslisten.

- Med aftalen om næste års finanslov får kommunerne mulighed for at løfte servicen på ældreområdet, og der er samtidig udvist respekt for det kommunale selvstyre, lyder det i en meddelelse fra Jacob Bundsgaard.

I Odense glæder borgmester Anker Boye (S) sig over, at aftalen sender 1,1 milliard kroner til byggeriet af en letbane.

- Det er en historisk dag for Odense. Investeringen i Odense Letbane er den største statslige infrastrukturinvestering i Odense, siden staten etablerede motorvejen i 80’erne, siger Anker Boye.

/ritzau/