Kommunerne sætter sig på formandspost i ny organisation

Kommunerne tager de fleste stik hjem, hvis ellers fusionen mellem Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner bliver til noget i 2018.

Ifølge oplægget til fusionen, der fredag blev præsenteret af organisationernes formænd, Venstres Martin Damm (KL) og Socialdemokraternes Bent Hansen (Danske Regioner), vil det blive KL, der indtager formandsposten i den nye organisation.

Der bliver også to næstformandsposter, og her sætter regionerne sig på den ene post, mens kommunerne får den anden.

Samme billede går igen på det administrative område, hvor kommunerne sætter sig på posten som administrerende direktør, mens regionerne får posten som viceadministrerende direktør.

Bent Hansen afviser, at regionerne i praksis vil blive en lillebror i forhold til kommunerne, hvis fusionen bliver til noget, når planen er blevet diskuteret i organisationerne.

- Vi kender jo godt størrelsesforholdet mellem regionerne og kommunerne, siger Bent Hansen.

- Det fremgår både af budgetter og antallet af ansatte. Vi ved godt, at kommunerne er tre gange større end os, men de områder, vi hver især har, er centrale hver for sig, og det vigtigste er servicen for borgerne og ikke, hvem der nu har flest ansatte, siger han.

Spørgsmål: Hvem tog initiativ til fusionsplanen?

- Vi sad ved det samme middagsbord og spiste frokost, og så kan man altid diskutere, hvem der tog initiativet, lyder det fra KL-formand Martin Damm.

Bent Hansen tilføjer:

- Man kan sige, at det har været oppe til gentagne drøftelser. Jeg har også haft sonderinger med tidligere KL-formænd, og det er så af forskellige årsager ikke blevet til noget. Men nu var det tidspunktet til at sige, at vi har brug for at stå stærkere, siger han.

Fusionen forventes at være gennemført i 2018.

/ritzau/

 

Dagens Gossip