Koncernen bag Fakta og Kvickly solgte mere i 2014

Den danske dagligvarekoncern Coop havde fremgang i salget sidste år, hvor den samlede omsætning endte på 44,7 milliarder kroner eksklusiv moms.

Det svarer til en stigning i omsætningen på 300 millioner kroner i forhold til 2013, viser Coops årsregnskab, der er præsenteret onsdag.

- Alle vores kæder har præsteret markant fremgang, og vi kan konstatere, at alle fem er på rette vej, siger administrerende direktør Peter Høgsted i en pressemeddelelse.

Under Coop-koncernen hører kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Fakta og Irma samt de to netbutikker coop.dk og irma.dk.

- Kvickly har præsteret sit bedste resultat nogensinde, ikke mindst i kraft af, at de Coop-ejede varehuse for første gang giver samlet overskud.

- SuperBrugsen har fortsat sin fornemme udvikling med et resultat, der næsten er dobbelt så godt som året før, siger Peter Høgsted.

Mens Dagli'Brugsen har præsteret fremgang, og Irma ifølge Coop igen har løftet sin indtjening, er der fortsat problemer med Fakta-kæden, som stadig kæmper med underskud på trods af en forbedring af den basale drift.

Coop har i alt 1217 butikker.

/ritzau/

 

Dagens Gossip