Kone til leder af Islamisk Stat tilbageholdt i Libanon

Libanons hær har tilbageholdt en kvinde, der er gift med lederen af Islamisk Stat (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, samt en af hans sønner, oplyser libanesiske sikkerhedskilder til Reuters.

- De blev tilbageholdt, da de krydsede grænsen fra Syrien for få dage siden, siger kilderne.

Sikkerhedskilderne afviser at oplyse navn eller nationalitet på kvinden, som de beskriver som en af konerne til lederen af den yderliggående islamistiske gruppe.

Den libanesiske avis As-Safir skriver, at hæren tilbageholdt kvinden efter et samarbejde med udenlandske efterretningsorganisationer.

I november var der rapporter om, at Baghdadi blev såret eller dræbt, da amerikanske fly bombede en bilkolonne nord for Mosul.

Rapporterne er aldrig blevet bekræftet, og der er senere dukket lydoptagelser op, hvor man hører IS-lederen opfordre til drab på medlemmer af Saudi-Arabiens kongefamilie.

I optagelserne blev det understreget, at den amerikansk-ledede militæroperation var mislykket.

Ekstremistgruppen kontrollerer store områder af Irak og Syrien.

Militante islamistgrupper verden over har sværget troskab til Baghdadi, siden han i juni udråbte et islamisk kalifat, men IS har til gengæld kun anerkendt en brøkdel af dem.

Islamisk Stat blev etableret i begyndelsen af Irakkrigen i 2004 og har siden 2013 også kæmpet i Syrien. Det var tidligere en del af terrornetværket al-Qaeda i Irak. Men al-Qaeda har erklæret, at det ikke er tilfældet længere, og beskylder IS for at være for voldelig og for at bestå af "frafaldne" eller "hedninge".

Mange tusinde muslimer fra Europa og Mellemøsten har sluttet sig til IS, som har hovedbase i Raqqa i Syrien.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip