Koner blokerer for udsendelse af soldater i Nigeria

300 kvinder og 500 børn har i to dage demonstreret foran militærbasen i den nigerianske by Maiduguri i staten Borno. De brænder dæk af og forsøger at forhindre hæren i at sætte deres mænd og fædre ind i kampen imod den islamistiske bevægelse Boko Haram. Det skriver AFP.

Demonstranterne hævder, at de nigerianske soldater er for dårligt udrustet til at bekæmpe den islamistiske bevægelse. Soldaterne skulle sendes ud for at generobre byen Gwoza, som Boko Haram har indtaget med civile ofre til følge.

- Ingen våben, ingen tur til Gwoza eller noget andet voldeligt sted. Vi er trætte af at begrave vores elskede, fortæller Thabtat John, der er en af demonstranterne og kone til en af soldaterne.

Den nigerianske hær forsøgte mandag at genindtage Gwoza uden succes. Mindst 100 civile og flere soldater døde i kampene, oplyser den nigerianske hær mandag til det tyske nyhedsbureau DPA.

Præsident Goodluck Jonathan har erklæret undtagelsestilstand i Borno og de to naboregioner Yobe og Adamawa. Det har umiddelbart presset Boko Haram ud af byerne, men de mange ekstra tropper, køretøjer og fly har ikke haft succes med at stoppe angrebene.

Lokale hævder ifølge AFP, at den nordøstlige del af landet de facto er ude af militærets kontrol. Boko Haram skulle angiveligt være bedre udrustet end de soldater, der bliver sendt ud for at kæmpe med dem.

Overlevende fra angrebene fortæller om Boko Harams moderne våben og pansrede køretøjer. En anonym soldat på basen i Maiduguri fortæller til AFP, at hærens materiel er nedslidt.

- Vores koner siger, hvad vi tænker. Vi er markant dårligere udrustet. Vores våben er svage og vores køretøjer ude af drift, fortæller soldaten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip