Konfirmander sætter en milliard kroner i banken

I de kommende måneder vil 7. klassernes elever blive begavet i høj grad. Samlet vil de omkring 66.000 non- og konfirmander få så mange penge, at en milliard kroner bliver sat i banken. Det viser en opgørelse fra Spar Nord.

I snit satte en non/konfirmand sidste år godt 15.000 kroner ind på sin konto efter festen - og med 66.000 unge i konfirmationsalderen forventer banken, at det samlede konfirmandindskud løber op i en milliard kroner.

I Danske Bank har man i mange år ikke haft et specialtilbud til non- og konfirmander - men det ændrer sig i år. Det fortæller Thomas Mitchell, der er chef for Danske Banks privatkunder i Danmark.

- Vi har et godt og spændende tilbud, hvor det bliver muligt at få en attraktiv rente. Det er lidt for tidligt at gå i detaljer, da vi ikke har lanceret det endnu, siger Thomas Mitchell.

- Det tiltag skal ses i sammenhæng med, at vi i Danske Bank generelt satser på de unge. Unge mennesker er også fremtiden, siger han.

I Spar Nord har man en konto med otte procent i rente parat til de unge. De kan maksimalt sætte 25.000 kroner ind, og renten kan man kun få året ud. Renten svarer til mere end en tidobling af bankernes gennemsnitlige indlånsrente.

Det er en ren underskudsforretning for Spar Nord, siger bankdirektør Bent Jensen. Alligevel er det på sigt en god idé at sætte renten til unge i konfirmationsalderen op:

- Vi ved fra en række undersøgelser, at der er behov for at anspore de unge til en mere bæredygtig omgang med penge, siger han om tilbuddet.

- Og med otte procent i rente giver vi konfirmanderne en meget kontant oplevelse af værdien af at spare op frem for at brænde alle pengene af på én gang, siger Bent Jensen.

Også i Spar Nord handler det om at skabe langsigtede relationer til de unge.

- Vi ved nemlig, at langt de fleste konfirmander holder fast i os, når først de lærer os at kende, og på den måde er det en langsigtet investering i vores forretning, siger Bent Jensen.

I Danske Bank vil der være et loft på indskuddet, der er bundet i en periode.

- Det er jo rart, så de unge kan gå og finde ud af, hvad de skal købe, siger Thomas Mitchell.

Nordea har ikke et specialtilbud til non- og konfirmanderne. Her kan man i stedet som 13-17-årig sætte sine penge ind på en konto til 0,5 procent. Også Sydbank tilbyder de unge en rente på 0,5 procent på indlånskontoen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip