Konflikten i Yemen kan splitte landet i to

Styrker, der er loyale over for Yemens tidligere præsident, indtog mandag regeringsbygninger i den sydlige del af Aden, efter et fem timer langt slag, siger lokale kilder om den optrappede konflikt, som kan splitte landet i to.

Militsen, som støtter Abd-Rabbu Mansour Hadi, har vundet kontrol over adskillige regeringsbygninger efter kampe mod regeringsstyrker, der er allierede med Houthibevægelsen, siger kilderne.

Tyrkiet besluttede mandag at lukke dets ambassade i Yemen og rådede alle tyrkiske statsborgere til at forlade landet. Tidligere har De Forenede Arabiske Emirater, USA, Tyskland og Saudi-Arabien kaldt deres diplomater hjem.

Der blev kæmpet i Aden i mange timer mellem medlemmer af den såkaldte Folkelige Modstandskomité, der består af klanmedlemmer, og politistyrker. Flere blev dræbt på begge sider.

Voldsomme sammenstød i et bjergområde i provinsen al-Bayda i den sydlige del af Yemen kostede lørdag 16 houthier og 10 militante fra en sunnimuslimsk klan livet, oplyser sikkerhedskilder og lokale kilder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Flere steder i landet kæmper militante fra al-Qaeda side om side med sunnimuslimske klaner mod houthierne, som væltede præsidenten i januar og opløste parlamentet i starten af februar.

Den shiitiske klan, som støttes af præstestyret i Iran, har i stedet nedsat et midlertidigt regeringsråd.

Den shiitiske magtovertagelse i Yemen kaldes et kup af de sunni-kontrollerede nabolande på Den Arabiske Halvø.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip