Kongressen genåbner efter skyderi: Mand begik selvmord

Det udløste panik, da en mand affyrede skud foran Washingtons politiske magtcentrum Kongressen lørdag.

Politiet afspærrede området og lukkede Kongressen ned, men efter nogle timer blev sikkerhedsforanstaltningerne ophævet.

Der er angiveligt tale om blot et enkelt skud, som ifølge politiet faldt, da en mand skød sig selv foran Capitol, som kongresbygningen hedder.

Manden bar en rygsæk og en rullekuffert samt et skilt, oplyser Capitols politichef, Kim Dine. Rygsækken og kufferten skulle efterfølgende undersøges for bomber for en sikkerheds skyld, hvorfor afspærringerne blev opretholdt.

Politichefen siger, at der på skiltet var et budskab om "social retfærdighed", men gav ikke yderligere indblik i det konkrete indhold af meddelelsen.

- Der lader ikke til at være forbindelse til terror eller lignende, siger Dine, efter at bomberyddere havde taget sig af mandens ting.

Efter to timer var samtlige afspærringer ophævet på en dag, der er en af Washingtons mest turisttravle. Mennesker fra nær og fjern er samlet i den amerikanske storby til den årlige fejring af kirsebærtræernes blomstring.

Robert Bishop, der er på besøg i byen fra delstaten Maryland, var sammen med omkring 50 andre tæt på Capitol, da skuddet lød.

- Alle begyndte at dukke sig og løbe væk derfra, siger Bishop til Reuters.

Han fortæller, at der på mandens skilt stod "beskat den ene procent", der sandsynligvis hentyder til den rigeste hundreddel af den amerikanske befolkning, der ifølge kritikere ikke betaler nok i skat. Tidsfristen for amerikanernes skatteoplysninger er onsdag.

Der var lørdag ikke mange politikere til stede i Kongressen, og alle ventes at vende tilbage til arbejdet som normalt mandag.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip