Konkurrence: Årets nye drink er Erik Den Røde

Skrevet af Elo Christoffersen

|

08/10/2013

Dagens topnyheder

Erik Den Røde er årets New Nordic Drink 2013. Drinken blev kåret som vinder på Restaurant Clou i København af en jury, der var enige.

Erik Den Røde er et ”simpelt” mix af hyldebærsaft, Rød Aalborg snaps, Geranium Gin, Schweppes Ginger Ale og ingefær og det faldt bedst i dommernes smag.

- Med de kreative og originale sammensætninger fra de otte finalister var der tæt løb til det sidste, men valget faldt på Wild Card finalist Theodor Kier, som i sine kombinationer af cocktailen Erik Den Røde har skabt en meget enkel og unik drink, siger jurymedlem Kirsten Holm fra K Bar i København og fortsætter:

- Ud over at indeholde klassiske nordiske ingredienser kombineret på en forfriskende måde, så er Erik Den Røde også æstetisk og den er nem at lave selv, hvilket var en af konkurrencebetingelserne.

På 2. pladsen kom Jeppe Ipsen og på 3. pladsen kom Daniel Jodanov.  Finalisterne på de tre første pladser vandt en tur til Berlin og deltagelse i Bar Convent Berlin, som er en af de største begivenheder for bartendere og har en værdi af 50.000 kroner.

Kobling til det nordiske køkken

Det er sodavandsbrandet Schweppes, der med en direkte kobling til det nordiske køkken og med priser for mere end 50.000 kroner, har udfordret eliten blandt danske bartendere.

Juryen bestod af restaurantchef Alexander Berntsen og hans bror kokken Jonathan Berntsen fra Restaurant Clou. På barsiden Kirsten Holm fra K Bar samt Brian Lambæk fra Danmarks største blog og online community om mad og drikke for mænd, Gastromand.dk.

- For at ramme det traditionelle nordiske køkken har jeg arbejdet med nogle af de gamle klassikere og eksperimenteret mig frem. Min intention har hele vejen igennem været, at det skulle være en meget simpel cocktail med en intens nordisk friskhed, forklarer manden bag Årets New Nordic Drink 2013, 19-årige Theodor Kier fra København.

Opskrift - Erik Den Røde:

2 cl. Geranium Gin

2 cl. Rød Aalborg

3 cl. Hyldebærsaft

6 cl. Schweppes Ginger Ale

Revet ingefær

Bland gin, Rød Aalborg og hyldebærsaft i en shaker med isterninger og hæld det i et lowball glas. Herefter toppes med Schweppes Ginger Ale og pyntes med et stykke revet ingefær.