Konkurrence: Har du Danmarks sødeste smil?

Skrevet af Michael Lauritsen

|

12/10/2013

Dagens topnyheder

Smilet er den korteste afstand mellem mennesker. Sådan sagde entertaineren, Victor Borge. Og i anledningen af, at vi går en mørkere og koldere tid i møde, vil Dagens.dk gerne sprede positivitet og glæde ved at finde Danmarks sødeste af slagsen.

For det er ikke kun på familiebillederne, vi bør vende mundvigene opad. Faktisk er det enormt vigtigt at smile. Det fortæller Kristine Rømer Thomsen, der er psykolog og ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet.

- Vi er nogle sociale væsener, og derfor er sociale belønninger som smil mindst lige så vigtige for vores velvære og helbred som for eksempel sund mad, siger hun til Dagens.dk.

Kristine Rømer Thomsen forklarer, at mennesker bliver målbart gladere af at smile.

- Udover, at vi kan glæde andre med smil, bliver vi også selv gladere af at smile. I et forsøg bad man en gruppe mennesker om at gå rundt med en kuglepen mellem tænderne og på den måde løfte smile-musklerne. Efter forsøget fortalte personerne, at de følte sig gladere.

Klik her og følg konkurrencen på Facebook

Når mennesker oplever glæde frigives hjernens lykkestof. Men det er ikke kun for din egen skyld, at du bør smile oftere. Man siger, at smil smitter, men der er rent faktisk noget om snakken.

Det bekræfter psykolog og lykkeforsker, Louise Luxhøi, fra happylab.dk.

- Når vi ser andre have den oplevelse, så genkender vi det. Det er ligesom at gabe. Og smilet fylder os med lykkehormoner, som gør, at vi har lyst til at gentage det, siger hun til Dagens.dk.

Derfor er det vigtigt at smile til andre mennesker, mener hun.

- Det skaber en let tilgang til hinanden. Man viser, man ikke er farlig. Samtidig holder det os glade. Så det er vigtigt at smile, selvom man er i dårligt humør.

Dagens.dk vil gerne kåre Danmarks sødeste smil. Deltag i konkurrencen om et gavekort på 5000 kroner til Soul Beauty, som handler med økologiske hudpleje- og skønhedsprodukter.

Send et selvportræt, hvor du smiler det bedste, du har lært. Billedet sender du til redaktion@dagens.dk. Skriv 'smil' i emnefeltet.

Vigtigt: Skriv også dit navn, hvor du er fra og et telefonnummer, vi kan fange dig på.

Konkurrencen begynder mandag den 14.oktober, og man kan indstille sig selv og andre løbende. Og husk at følge med på Dagens.dk, når vi kårer 'Danmarks sødeste smil'.