Konkurrence har givet Toftlund øget stolthed

Med et flot projekt opnåede Toftlund at blive blandt de otte nominerede i den landsdækkende konkurrence De mange generationers by. Men nu er det slut, det blev ikke til en finaleplads for den aktive midtsønderjyske by.

Bag Toftlunds kandidatur står Toftlund Borgerråd, der har lagt et kæmpearbejde i projektet. Derfor havde formanden, Birthe Visby, naturligvis gerne set en topplacering, men hun er alligevel godt tilfreds med, at det trods alt lykkedes at nå så langt.

Stolthed og ambition

- Vi er stolte af det, vi har nået. Men når man kommer så langt, så bliver man jo hurtigere endnu mere ambitiøs, og det ville være uærligt at sige, at vi ikke havde håbet på en plads i finalen. Det havde vi selvfølgelig. For det har Toftlund fortjent. Byen har mange dygtige og engagerede frivillige, der gør en masse for deres by. Derfor har byen så mange kvaliteter, og efter vores opfattelse er den virkelig byen for de mange generationer. Men dommerne har vurderet anderledes, og det tager vi naturligvis til efterretning, siger borgerrådsformanden.

Borgerrådet har lagt et stort arbejde for dagen og brugt megen tid og mange kræfter på at beskrive Toftlund som de mange generationers by. Birthe Visby mener ikke at arbejdet er spildt:

- Processen har været med til at skabe synlighed og opbygge stolthed, og det er også skabt mange nye kontakter i lokalsamfundet. Det vil vi gerne udnytte. Derfor går vi nu i tænkeboks for at overveje, hvordan vi kan udnytte resultaterne i andre sammenhænge, og i den forbindelse er vi selvfølgelig lydhøre over for alle gode ideer og forslag, siger Birthe Visby.

Fakta:

Konkurrencen De mange generationers by er udskrevet af Socialstyrelsen og Social- og Integrationsministeriet. Den sætter fokus på, hvordan byers og lokalmiljøers indretning kan understøtte øget livsglæde og et aktivt liv på tværs af generationerne.

Af de otte byer, der var nomineret, er tre nu udvalgt til finalen. Det er Frederiksberg, Nakskov og Skanderborg.

Den endelige kåring af vinderne forestås af social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) ved en sammenkomst i København den 4. december.

 

 

Dagens Gossip