Konkurrent samler kunder op efter OW Bunker-kollaps

Det vælter ind med kunder og jobansøgninger hos bunkerfirmaet Nordic Marine Oil i Aalborg. Administrerende direktør Steen Møller siger, at selskabet gør, hvad det kan for at samle op i kølvandet på konkurrenten OW Bunkers nedsmeltning.

- Det har efterladt et stort hul. Kunder har henvendt sig til os, fordi de står uden leverandør af bunkers, og indtil nu har vi fået mellem 20 og 30 henvendelser om job fra tidligere medarbejdere i OW Bunker, siger Steen Møller til Ritzau.

Dønningerne efter OW Bunkers kollaps har spredt sig vidt omkring. Ifølge Steen Møller er rederier med handelsskibe, færgerederier og en del skibe i fiskerflåden kommet i klemme.

- Vi har travlt med at se på kontrakter med de nye kunder, der står og mangler brændstof. Men vi har fokus på markedet i og omkring Danmark, som er det område, vi opererer i. Der er meget skibstrafik ind og ud af Danmark ved Frederikshavn og Skagen, siger Steen Møller.

Nordic Marine Oil får brug for flere medarbejdere, men direktøren understreger, at han endnu ikke kan sige noget om, hvor mange af de tidligere OW Bunker-medarbejdere, der bliver brug for.

- Det er for tidligt, vi skal først have landet aftaler med kunderne for at se, hvad vi har brug for. Vi ansætter nogle, men jeg kan endnu ikke sætte tal på, siger Steen Møller.

Nordic Marine Oil mærker også andre dønninger i markedet efter OW Bunkers konkurs.

- Vi kan se reaktioner rundt om i markedet. For eksempel hos de raffinaderier, der har leveret til OW og har penge i klemme. De er blevet meget mere varsomme med at give kredit. Der er trykket på stopknappen og skåret i kreditter rundt omkring, siger Steen Møller.

Direktøren tør ikke givet et konkret bud på, hvor stor en del af OW Bunkers omsætning der lå i Nordic Marine Oils forretningsområde.

- Det er måske mellem fem og 10 procent af omsætningen, siger han.

Nordic Marine Oil har rammerne på plads til at suge markedet op efter OW Bunker.

- Vi har netop investeret i et nyt og mindre tankskib og fra oktober overtaget hele olieterminalen på havnen i Frederikshavn, siger han.

Bunkers til skibe er raffineret brændstof, og der er to typer: Fuel og gasolie.

Nordic Marine Oil blev etableret som et datterselskab af Malik Supply A/S i 2011. Tilsammen har de to selskaber en årlig omsætning på to milliarder kroner og beskæftiger 30 ansatte.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip