Konkurrenters kopimedicin presser Lundbeck

Medicinalvirksomheden Lundbeck er hårdt presset af konkurrenters kopimedicin, da to af selskabets bedste sælgende lægemidler har haft patentudløb gennem de seneste to år.

Lundbeck kommer ud af årets tredje kvartal med et overskud på fem millioner kroner, hvilket er en kvart milliard kroner lavere end i samme periode i 2013.

Resultatet er dog væsentligt bedre end, hvad der på forhånd var ventet blandt de analytikere, som følger selskabet.

Sidste år udløb Lundbecks europæiske patent på alzheimermidlet Ebixa, og i år er patentet på antidepressivet Cipralex udløbet. Når patenter udløber, har konkurrerende selskaber mulighed for at lave kopiudgaver af midlerne.

Derfor er salget af begge midler faldet markant, efter at patenterne er udløbet. De første ni måneder af året er salget faldet med knap 1,5 milliarder kroner i forhold til de første ni måneder af 2013.

Lundbeck har i øjeblikket fokus på at udvikle nye produkter, som kan få virksomheden tilbage på sporet. På den baggrund venter Lundbeck ikke at tjene penge næste år, men regner med at gå i nul.

- Vores massive investeringer i lanceringer og forskning og udvikling påvirker som forventet vores profitabilitet, siger Ulf Wiinberg, administrerende direktør for Lundbeck, i en kommentar til regnskabet.

Salget af nye produkter steg med 40 procent, men nye lanceringer udgør i øjeblikket mindre end en tredjedel af det samlede salg.

Blandt de nye produkter finder man blandt andet Huntingtons-medicinen Xenazine og epilepsi-medicinen Sabril.

- I perioden har vi fokuseret på en succesfuld eksekvering af vores nye produktlanceringer i USA, Europa og på internationale markeder, siger Ulf Wiinberg i regnskabet.

For de første ni måneder af 2014 kan Lundbeck fremvise et overskud på 480 millioner kroner.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip