Konkurstal: Mange firmaer måtte lade livet i februar

Striben af gode nyheder om udviklingen i dansk økonomi bliver nu brudt af den seneste opgørelse over antallet af konkurser herhjemme.

I fredags overraskede de nyeste væksttal for dansk økonomi positivt, ledigheden er faldende og forbrugertilliden er stigende, men konkurstallene for februar viser, at mange virksomheder fortsat har det svært.

I februar måtte langt flere firmaer dreje nøglen om end samme måned året før, fremgår det af den månedlige statistik fra analysevirksomheden Experian.

- Efter et år med faldende konkurstal måtte pilen en tur opad i februar. 300 konkurser var 50 flere end samme måned sidste år, hvor antallet dog var usædvanligt lavt, lyder det i en analyse fra Experian.

Den nedadgående tendens ventes dog snart at blive genoprettet.

- Stigningen i konkurser i februar kan ses som en midlertidig udvikling, som vi forventer vil rette sig op i løbet af foråret, siger Frank Papsø, direktør for analyse og forretningsudvikling i Experian.

Det er første gang siden januar 2014, at antallet af konkurser stiger i forhold til samme måned året før.

Trods konkurshoppet i februar er udviklingen de seneste 12 måneder positiv med en nedgang i antallet af selskabslukninger på 16 procent, understreger Experian.

Geografisk blev det centrale Jylland ramt hårdest. Midt- og Vestjylland oplevede næsten dobbelt så mange konkurser i år i forhold til februar sidste år.

Det var også en skidt måned for erhvervslivet i Nordjylland, hvor andelen af konkurser i februar var størst i forhold antallet af aktive selskaber. På Bornholm derimod var der ikke en eneste konkurs.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip