Konkurstruede reddere arbejder gerne videre for regionen

Redderne i det konkursbegærede ambulanceselskab Bios er klar til at arbejde videre. Også selv om det bliver med Region Syddanmark som arbejdsgiver.

Det siger Christian Stigaard, der er fællestillidsmand for redderne i Bios.

- Redderne er sådan set ligeglade med, hvem de skal arbejde for, så længe de får deres løn. Om det så er Bios eller Region Syddanmark er underordnet, siger han.

Tirsdag eftermiddag afholdes der et ekstraordinært møde i Region Syddanmark, hvor man blandt andet skal drøfte vilkårene for en overtagelse af ambulancedriften.

Det sker dagen efter, Region Syddanmark begærede det hollandske ambulanceselskab konkurs på grund af en ubetalt regning på 31,5 millioner kroner.

I den forbindelse garanterede regionsrådsformand Stephanie Lose (V), at redderne kan arbejde videre med vished om, at regionen ville betale deres løn.

Og mens den udmelding glæder Christian Stigaard, så er han stadig bekymret for de 150 reddere, der ifølge ham har penge til gode i ubetalt overarbejde og afspadseringstimer, hvis Bios erklæres konkurs.

- Det bliver spændende at se, hvad der kommer til at ske på mødet i Skifteretten, men jeg er bekymret, da der er mange, der gerne vil have penge ud af konkursboet, hvis Bios går konkurs, siger Christian Stigaard.

Hvis Region Syddanmark hjemtager ambulancekørslen, så bliver det tilsyneladende uden hjælp fra Bios.

I en mail fra Bios' advokat til Region Syddanmark fremgår det ifølge Fyens Stiftstidende og DR Fyn, at ambulanceselskabet forbereder sig på en retssag mod regionen.

- Mine hollandske klienter vil svare lige så hårdt igen, og jeg kan ikke love noget samarbejde om overflyttelse (af ambulancedriften, red.) fra de hollandske selskaber, så længe der ikke er nogen sikkerhed om regionens intentioner, lyder det blandt andet i mailen fra Torkil Høg, der er Bios' advokat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip