Konservative afviser at sende flygtninge i statscentre

De Konservative er ikke umiddelbart med på at indgå et nationalt kompromis på flygtningeområdet efter den skitse, Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, lægger frem i onsdagens udgave af Berlingske.

Kristian Thulesen Dahl siger til avisen, at Dansk Folkeparti er indstillet på at lade flere flygtninge komme til Danmark. Men det skal ske på den klare betingelse, at de indlogeres på statscentre og rejser hjem igen, når de kan.

Den konservative integrationsordfører, Naser Khader, ser positivt på dele af forslagene fra Thulesen Dahl, men selve betingelsen om, at flygtningene skal bo i centre, afviser han blankt.

- De skal ud og bidrage og være aktive. Folk, der er i lejre i flere måneder og år, bliver inaktive, og det går ud over familielivet, og de er heller ikke parate til at komme hjem og bygge deres hjemland op, siger Naser Khader.

De Konservative har til gengæld sympati for Dansk Folkepartis ønske om at hente flygtninge direkte fra flygtningelejre i Syrien, fordi det vil underminere forretningen for menneskesmuglere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip