Konservative er skeptiske over skitse for beskæftigelsen

18/06/2014 12:57

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det er et problem, hvis man i beskæftigelsesreformen kun fokuserer på at give de ledige et fagligt skub, men ikke gør en større indsats for at få dem tilbage på arbejdsmarkedet.

Det siger De Konservatives arbejdsmarkedsordfører, Mai Mercado, på vej ind til onsdagens forhandlinger om en beskæftigelsesreform med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Vi er stadig i gang med forhandlingerne, og det vil derfor stadig være en forhandling, der kommer til at foregå, siger Mai Mercado.

Tirsdag aften blev regeringen sammen med Venstre enige om skitsen til en vækstplan og beskæftigelsesreform.

I skitsen til en reform af beskæftigelsen fastholder jobcentrene myndighedsansvaret for den aktive indsats, mens a-kasserne fortsat afholder den indledende samtale med den ledige samt den løbende rådighedsvurdering.

- Der er ting i den aftale, som jeg er meget skeptisk over for, siger Mai Mercado og fortsætter:

- Blandt andet er jeg bekymret over det omkring uddannelse, og om man bare uddanner fra ufaglært ledig til faglært ledig. Det er noget af det, jeg vil gå ind og få sat på dagsordenen.

Ud over De Konservative er Dansk Folkeparti også blandt de inviterede partier til onsdagens forhandlinger i Beskæftigelsesministeriet.

/ritzau/