Konservative: Grundskyld er ikke et ultimativt krav

De Konservative går ikke ind til finanslovsforhandlingerne med ultimative krav - heller ikke, når det gælder den stigende grundskyld.

Sådan lyder det fra K-formand Søren Pape Poulsen på vej ind til forhandlingerne med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

- Vi skal have gjort noget ved grundskylden. Men vi går ikke ind til forhandlinger med ultimative krav, siger han og tilføjer:

- Jeg har svært ved at se en finanslov, hvor der ikke bliver gjort noget ved grundskylden.

Direkte adspurgt om De Konservative vil stemme nej til en finanslov, hvis loven ikke indeholder tiltag mod grundskylden, svarer Søren Pape Poulsen:

- Min fantasi rækker ikke så langt til, at finansministeren vil sige, at vi ikke får noget på grundskylden.

- Jeg er sikker på, at den borgerlige regering også tager det alvorligt, når folk bliver beskattet fra hus og hjem, siger formanden.

Et folketingsflertal kan i sidste instans afsætte regeringen, hvis flertallet er tilstrækkeligt utilfreds med regeringen. Men før det kommer så vidt, kan folketingsmedlemmerne tage en række andre instrumenter i brug, som paragraf 20 spørgsmål og samråd.

I Venstre-regeringens oplæg til en ny finanslov nævnes grundskylden ikke med et ord, og det udløste med det samme stor kritik fra De Konservative.

Partiet fortæller inden forhandlingerne, at man også ønsker ekstra midler til politiet og flere betjente på gaderne, for at danskerne kan "føle sig trygge", som Søren Pape Poulsen formulerer det.

Desuden ser De Konservative også gerne, at Forsvaret får større muskler at spille med, mens skatterabatter til de højeste indkomster også står højt på den ønskeseddel, som partiet medbringer til Claus Hjort Frederiksen.

Under sættemødet blev De Konservative ikke meget klogere på, hvad finansministeren synes om partiets ønsker.

- Der blev hverken sagt ja eller nej, og det skulle der helst heller ikke i dag. Men jeg føler mig overbevist om, at man kan se en fordel i at have De Konservative med i en finanslov, lyder det fra K-formanden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip