Konservative har jagtet Khader siden efteråret

Første gang, han blev spurgt, takkede Naser Khader nej tak til at blive folketingskandidat for Konservative i Aarhus.

Han blev spurgt allerede i efteråret, efter at det nuværende medlem af Folketinget Tom Behnke meddelte, at han ikke ønskede at fortsætte.

Det fortæller Khader til Ritzau.

Siden har partiforeningerne i Østjylland flere gange henvendt sig.

Men det var først, da den franske avis Charlie Hebdo blev angrebet af islamistiske terrorister i begyndelsen af januar, at han besluttede sig for et politisk comeback. I alt 12 mennesker blev dræbt ved angrebet og den efterfølgende menneskejagt.

- En ting er at stå og analysere på sidelinjen, som jeg har gjort de seneste år, noget andet er at gå ind og forsøge at påvirke beslutningsprocessen.

- Det var i forbindelse med angrebet i Paris, jeg tænkte, det kunne være en mulighed at vende tilbage til politik. Og weekendens terror i København har understreget overfor mig selv, at det er det rigtige at vende tilbage, siger Khader.

Siden han forlod politik efter ikke at være blevet valgt ind i 2011, har han været tilknyttet den amerikanske tænketank Hudson Institute og haft radioprogrammet Arabiske Stemmer på P1.

Her har han arbejdet indgående med krisen i Mellemøsten, krigen i Syrien, den islamiske terrors indtog i Europa og radikalisering.

Flere gange har han afvist, at gøre politisk comeback. Og han har ment det hver gang, slår han fast. For han var træt af det politiske spil efter en kaotisk karriere med medlemskaber af Radikale, Ny Alliance, Liberal Alliance og senest Konservative.

- De ting, jeg har arbejdet med, vil få stor betydning for Europa og Danmark i de næste mange år i forhold til terror og flygtninge. Og jeg føler, at jeg kan gøre en forskel ved at gå ind i politik igen, siger Khader.

Han understreger, at han i en kommende valgkamp vil beskæftige sig med alle dele af det konservative partiprogram, som alle kandidater gør.

Men efter et valg - hvis han bliver valgt - regner han med at holde sig til de områder, han har arbejdet med de seneste år. Efter et valg, tror han, der er andre, der er bedre til at fortælle, at topskatten skal fjernes end ham, som han formulerer det.

Han fortæller, at han ikke har planlagt, hvor lang tid han kommer til at fortsætte i politik. Khader har aldrig karriereplanlagt, og det kommer han heller ikke til her.

- Men jeg tror ikke, at de 22 arabiske lande indfører demokrati i morgen og stopper med at eksportere flygtninge og fundamentalisme, så der er arbejde til de næste mange år.

- Jeg vil fortsætte med at påvirke processen, som jeg bedst kan, og lige nu vurderer jeg, at det er i politik.

/ritzau/

.

Dagens Gossip