Konservative klandrer Enhedslisten for koks

Enhedslisten har hele ansvaret for, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) slipper for næsen fra Folketingets Retsudvalg, skønt et klart flertal i Folketinget kritiserer hende. Enhedslisten ville suverænt skrive teksten, som der ikke kunne ændres et komma i.

Det siger De Konservatives retsordfører Tom Behnke.

- Der er et flertal for, at statsministeren skal have en næse. Det har hun sådan set fået. Problemet ligger i at skrive det ned. Enhedslisten ville alene uden indblanding skrive egenhændigt, hvordan teksten skulle være, siger Tom Behnke.

Han afviser, at de borgerlige freder Thorning, som Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper finder "brandærgerligt".

- Det er simpelt hen noget sludder. Vi var ikke imod formuleringen i Enhedslistens forslag til beretning med en næse til statsministeren. Vi var imod at kritisere embedsmænd. Det er også forkert, når vi ikke har fået svar på vores spørgsmål, siger Tom Behnke.

Enhedslisten havde så travlt, at de ikke ville vente, indtil Helle Thorning-Schmidt havde besvaret alle retsudvalgets spørgsmål. De har fredet Helle Thorning fra en næse i beretningen fra retsudvalget, mener De Konservatives retsordfører.

- Enhedslisten har ikke haft viljen til, at vi sammen kunne lave en god beretning, hvor vi giver statsministeren en næse, siger Tom Behnke.

Han vil modsat Enhedslisten ikke kritisere Statsministeriets departementschef Christian Kettel Thomsen, fordi embedsmændene står ikke for skud, fastslår han.

- Ministrene har det endelige ansvar for, hvad der foregår i deres ministerier. Det er ministrene, som må kritisere deres embedsmænd, hvis embedsmændene skal kritiseres. Det er ikke Folketinget, som skal gøre det, siger Tom Behnke.

/ritzau/

 

Dagens Gossip