Konservative mindes Palle Simonsen som stærk og social

Palle Simonsens politiske virke bliver hyldet af konservative politikere, der husker ham for at være partiets sociale ansigt og en fremtrædende politiker i Schlüter-regeringen i slutningen af 1980'erne.

Han døde 16. april omgivet af sin nærmeste familie efter at være blevet ramt af en blodprop i hjernen i begyndelsen af marts.

Fra 1982 til 1984 var han socialminister, og frem til 1989 sad han som finansminister i daværende statsminister Poul Schlüters regering. Han var i længere tid statsministerens højre hånd i partiet.

- Han var en fremragende finansminister, det var han bestemt. Det er alt for tidligt, at han går bort, men det må vi jo acceptere, siger Poul Schlüter til Ritzau.

Palle Simonsen blev kendt som Det Konservative Folkepartis sociale ansigt og for at være en midtersøgende og resultatorienteret politiker.

- Det er en meget stærk, konservativ politiker, der nu er gået bort. Palle fik en flot karriere både i og uden for Christiansborg, og han vil altid have en fremtrædende plads i Det Konservative Folkepartis historie.

- Også i de senere år har vi i Det Konservative Folkeparti haft stor glæde og gavn af at kunne trække på hans gode råd og erfaring - ikke mindst i socialpolitiske sammenhænge, skriver De Konservatives formand, Lars Barfoed, i et mindeord.

Palle Simonsen mente, at et samfund skal bedømmes på, hvordan det behandler de mest udsatte, og det tema gik igen, da han udgav en bog i 2009 med titlen "Gemt - eller glemt. Alle har ret til at være med".

- Palle var et meget ordentligt og engageret menneske, som følte stort ansvar over for andre. Særligt kom det sociale ansvar for de udsatte til at fylde meget i Palles politiske arbejde - herunder i hans tid som socialminister, skriver Barfoed videre.

Som finansminister stod Palle Simonsen bag den såkaldte kartoffelkur, som skulle fremme opsparingen og bekæmpe gældsætningen.

Dengang hed formanden for Konservativ Ungdom Brian Mikkelsen.

- Han var ikke interesseret i polemikken, men i resultater. Og han skaffede et væld af konservative resultater som socialminister og finansminister.

- Palle Simonsen var en old school politiker, vi godt kunne bruge flere af i dagens politik, skriver De Konservatives nuværende gruppeformand på Facebook.

Tidligere socialminister og nuværende borgmester i Helsingør Benedikte Kiær skriver på det sociale netværk Twitter:

- En dejlig mand og stor konservativ politiker er gået bort. Tak for gode stunder. Savner dig, kære Palle. Hvil i fred.

/ritzau/

 

Dagens Gossip