Konservative ønsker ingen gradbøjning af karakteren 4

admin

425 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Fagligheden i gymnasiet skal styrkes. Derfor skal der indføres et karakterkrav på 4, og udgangspunktet skal være, at der ikke gives dispensation for det.

Meldingen kommer fra Mette Abildgaard, De Konservatives politiske ordfører, inden forhandlingerne om en ny gymnasiereform tirsdag aften hos undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V).

- Vi må have højnet fagligheden på gymnasiet, og derfor bør vi undgå en kattelem, så karakterkravet mister sin betydning.

- Vi er bekymrede for, om ministeren i sin iver for at få så mange partier som muligt med rokker på det her 4-tal, så der muligvis bliver en kattelem, hvor man kan dispensere for reglerne.

- Man skal ikke kunne dispensere for 117 årsager. Vi frygter, at det bare bliver en glidebane, siger Mette Abildgaard.

Hidtil er der lagt op til, at er man tæt på karakterkravet, så har man fortsat en chance for at blive optaget. Det kan for eksempel ske via en skriftlig prøve og en motiverende samtale.

- Hvad hvis du klarer dig dårligt til prøven, men gør det godt til en samtale? Så er vi lige vidt, lyder det fra Mette Abildgaard.

Indtil videre er det kun Alternativet, som har forladt forhandlinger om en ny gymnasiereform.

Oppositionen kritiserer blandt andet regeringens udspil om et karakterkrav på 4 i dansk og matematik for at kunne komme i gymnasiet, ligesom de røde partier heller ikke er meget for at barbere i antallet af studieretninger.

Enhedslisten kan meget vel blive næste parti til at forlade forhandlingsbordet. Allerede for en måned siden sagde gruppeformand og undervisningsordfører Jakob Sølvhøj, at det var vanskeligt for ham at se Enhedslisten i en ny aftale.

Alle partier foruden Liberal Alliance, Enhedslisten og Alternativet er med i det eksisterende gymnasieforlig.

Forhandlingerne tirsdag aften er begyndt klokken 18.

/ritzau/