Konservative om udskudt reform: Tilståelsessag for minister

Forhandlingerne om nyt system for ejendomsvurderinger bliver udskudt til efter sommer af regeringen. Men i virkeligheden burde systemet fuldstændig ændres, mener Konservative.

Emnet har stået højt på den politiske dagsorden siden august 2013, hvor Skat fik hård kritik for massive fejl i ejendomsvurderingerne. Nu vil regeringen udskyde forhandlingerne, selv om det var planen at få det klappet af i foråret.

- Det er en ren tilståelsessag af skatteministeren. Det er ganske enkelt ikke muligt at lave et retfærdigt vurderingssystem. Derfor må man benytte lejligheden til at tænke boligskatterne forfra, siger skatteordfører Brian Mikkelsen (K) i en skriftlig kommentar.

- Vi går ind for et system, hvor ingen skal betale skat af at bo i deres hus. Dermed kan vi afskaffe alle ejendomsskatter og i stedet beskatte, når man har solgt sin bolig med gevinst.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) siger til Børsen, at det bliver nødvendigt at ændre på boligskatterne, så de nye ejendomsvurderinger ikke betyder, at boligejerne skal betale mere i boligskat som følge af et mere præcist system.

Regeringen gik til valg på netop at indføre skattestop, hvilket højere ejendomsskatter vil bryde med.

En af Konservatives største mærkesager er grundskylden, som også bør få en revurdering, når forhandlingerne udskydes.

- Hvis ministeren holder fast i at udskyde en oprydning i ejendomsvurderingssystemet, så forventer vi som minimum, at han samtidigt lægger op til, at grundskylden også fastfryses i 2017. Alt andet vil ganske enkelt være en skandale, siger Brian Mikkelsen.

Da problemerne kom frem i 2013, blev ejendomsværdiskatterne fastfrosset til samme niveau som 2011. Planen var, at man skulle udtænke et nyt system til 2017, men det udskydes nu.

/ritzau/

 

Dagens Gossip