Konservative vil altid straffe indbrud med fængselsstraf

Da Søren Pape Poulsen i sidste uge blev skudt frem i forreste række som politisk leder af Det Konservative Folkeparti, var hans første budskab, at han er "tough on crime".

Det følger han så til dørs torsdag, da han i forbindelse med partiets sommergruppemøde har fremlagt udspillet "Tryghed i danske hjem", der skal sørge for, at færre borgere bliver ramt af indbrud.

- Hvis man ikke vil høre, så må man føle. Derfor vil vi skærpe straffene for indbrud betragteligt, siger han om udspillet.

Danmark ligger i toppen, når det kommer til antallet af indbrud i Europa, men Konservative vil med seks tiltag skærpe straffene for indbrudstyveri samt gøre det billigere at sikre de danske boliger mod ubudne gæster.

- Det er en kedelig rekord, vi har i Danmark, og det skal vi have gjort noget ved, siger De Konservatives retsordfører, Tom Behnke.

Ifølge Konservative straffes indbrud i Danmark typisk med betinget fængsel eller ubetinget fængsel i op til 30 dage, men der skal gøres op med bødestraf og betinget fængsel.

- Vedkommende bør aldrig slippe med en bøde eller en betinget dom. Straffen for indbrud skal grundlæggende afspejle det menneskelige overgreb og ikke bare det materielle tab, står der i udspillet.

Straframmen for indbrud lyder i dag på et år og seks måneders fængsel, og i særligt grove tilfælde helt op til seks års fængsel. Men det skal ifølge Konservative hæves, og her skeler partiet til Tyskland, hvor man kan give op til 10 år bag tremmer.

Derudover ønsker partiet, at man i højere grad end i dag skal akkumulere straffen ved gentagne indbrud, så man kan få helt op til det dobbelte af straframmen.

Dertil kommer, at de udenlandske kriminelle skal afsone i hjemlandet.

Konservative vil samtidig gøre det billigere at tyverisikre de danske hjem. Det skal ske ved, at man også kan få fradrag for tyverisikring af sit hjem via den såkaldte boligjobordning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip