Konservative vil hæve pensionsalder som De Radikale

Danskerne lever længere, end politikerne regnede med, da de i 2006 vedtog at udbetale folkepension i takt med den stadig længere levealder.

Derfor må danskerne, som er sidst i 50'erne, først få folkepension, når de fylder 68 år. Det er et år senere end nu.

Det siger De Konservatives gruppeformand, Brian Mikkelsen, der dermed bakker op om et tilsvarende krav fra De Radikales leder, økonomiminister Morten Østergaard.

I 2006 var Brian Mikkelsen og VK-regeringen med til at forhandle velfærdsaftalen på plads med Socialdemokraterne og De Radikale.

- Vi lever nu længere. Derfor må pensionsalderen følge, så vi kan finansiere vores velfærdssamfund med ordentlige sygehuse, uddannelser og så videre. Vi er nødt til at vise økonomisk ansvarlighed, siger Brian Mikkelsen.

Han kalder det "interessant", at De Radikale vil lade danskerne gå et år senere på folkepension. De Konservative vil gerne revidere velfærdsaftalen, siger han.

- Hvis vi ikke er ansvarlige og træffer de nødvendige beslutninger, så bliver regningen smidt i børneværelset. Så kommer vore børn og unge til at finansiere, at vi ikke tør være politikere, siger Brian Mikkelsen.

SF vil ikke forlænge folkepensionsalderen, da det skaber usikkerhed, siger finansordfører Jonas Dahl.

- Der er behov for tryghed om vor pension. De mennesker, der går på pension de kommende år, skal vide, hvad de har at forholde sig til, siger Jonas Dahl.

Derimod støtter den borgerligt-liberale tænketank, Cepos, forslaget.

- Det vil give et mærkbart løft til beskæftigelsen, og det har vi brug for. For det første vil det afhjælpe problemet med, at Danmark kun står til den sjette laveste økonomiske vækst ud af 34 OECD-lande frem mod 2030, siger cheføkonom Mads Lundby Hansen.

Så modvirker forslaget mange års massive offentlige underskud, mener han.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip