Konservative vil slanke kontanthjælp og dagpenge

De Konservative vil lukke honningdepotet, så det bedre kan betale sig at arbejde end at få kontanthjælp eller dagpenge.

Det siger De Konservatives leder, Lars Barfoed, ved Folkemødet i Allinge på Bornholm, hvor han søndag er på talerstolen som den sidste partileder.

- Det Konservative Folkeparti har foreslået en reform af kontanthjælpen, fordi det nuværende system fastholder par på kontanthjælp i ledighed. De har i dag ingen gevinst ved at tage et arbejde, siger Lars Barfoed, der bruger Folkemødet til at lancere en række konservative forslag.

Samtidig skal dagpengesystemet ændres, så ledige anspores mere til at tage et arbejde, jo længere de har gået arbejdsløse, forklarer han.

Desuden skal de offentlige overførsler målrettes mod de fattige, så flere borgere og familier klarer sig selv.

- Vi må stoppe med at omfordele pengene mellem hinanden og i stedet målrette de sociale ydelser til de grupper i samfundet, som har brug for hjælp og ikke kan forsørge sig selv, siger Lars Barfoed.

Derfor har Folketinget givet børn og unge af alkoholikere garanti for at få behandling. Det er et godt eksempel på en målrettet indsats overfor de svageste, mener han.

Offentlige overførsler til 800.000 danskere skal forenkles. Der skal luges ud i "junglen af kontanttilskud", mener De Konservative.

Samtidig skal topskatten sænkes, så den sammensatte marginalskat ikke stiger for de danskere, som betaler mest i skat, påpeger Lars Barfoed.

Folkepensionen skal forenkles, så folk med private pensioner ikke straffes. I dag får kun de fattigste folkepensionister tilskud ud over grundbeløbet.

- Vi ønsker simpelt hen en mere fair og enkel folkepension, hvor modregningen i opsparingen mindskes betragteligt, siger han.

Endelig skal offentlige overførsler ikke skabe lighed.

- Det skal sikre fundamental velfærd og tryghed - men ikke lighed, siger Lars Barfoed.

/ritzau/

 

Dagens Gossip